26 november: TULIPS Jonge Onderzoekersdag 2021

26 nov. 2021

 

26 november staat de 8e editie van de Jonge Onderzoekersdag op de agenda.

Het toenemende aantal COVID-19 besmettingen en de daaruit voortvloeiende strengere richtlijnen maken het momenteel niet mogelijk om het congres in zijn oorspronkelijke vorm te laten plaatsvinden. 
Wij realiseren ons dat de kracht van TULIPS voor een groot deel zit in de fysieke bijeenkomsten en het persoonlijke contact onderling, maar willen jullie ook graag (online) blijven inspireren en jullie persoonlijke groei maximaliseren. Vanuit dat oogpunt hebben wij de Jonge Onderzoekersdag 2.0 uitgerold;

26 november presenteren wij vol trots de online JOD speedsessie (deel 1 van 2); in een dikke 2 uur geven wij jouw kennis op het gebied van sociale media & wetenschap een boost met 2 lezingen en een interactieve workshop.
Deze online sessie geeft jullie niet alleen een voorproefje voor deel 2 van de JOD, maar heeft ook als doel om verbinding te blijven houden met elkaar en om jullie gedachten te prikkelen over de rol van de wetenschapper in de huidige samenleving. Gezien de recente ontwikkelingen zal dat aspect steeds belangrijker worden. Niet alleen in het belang van de wetenschap maar ook in het bredere maatschappelijke debat.

Vervolgens hopen wij in maart fysiek bij elkaar te komen voor JOD deel 2 op de Hogeschool Rotterdam. Op deze dag zullen we dieper in gaan op het thema ‘maak maatschappelijke impact als onderzoeker’ aan de hand van verschillende lezingen en workshops. Uiteraard is er voldoende tijd om te netwerken met elkaar in de vorm van een borrel naderhand.  Verdere informatie over dit congres volgt spoedig

Programma 26 november JOD speedsessie (online):
08.50    Opening door TULIPS
09.00     Diederik Gommers - de wetenschapper als publiek figuur
09.30     Dokter Media - Wetenschapscommunicatie en de impact van Fake News
10.00     Pauze
10.15     Social media voor wetenschappers (door Maaike van Zuilen, Philogirl)
11.00     Afsluiting

Meer informatie en aanmelden:
Deelnemers uit de TULIPS curricula nemen automatisch deel aan beide bijeenkomsten.
Externe deelnemers  (werkzaam in de kindergeneeskunde) mogen kosteloos deelnemen aan de JOD speedsessie op 26 november. Via info@tulipsforchildhealth.nl kun je je opgeven voor de online sessie. 
Mocht je je al hebben ingeschreven,  blijft je inschrijving staan voor de fysieke bijeenkomst in maart. Mocht je op deze dag verhinderd zijn, is het uiteraard mogelijk om je inschrijving kosteloos te annuleren.

Andere activiteiten

TULIPS PhD Curriculum 21-23 bijeenkomst

11 jan. 2022

28 oktober staat de tweede bijeenkomst van het nieuwe PhD curriculum op de agenda. Tijdens deze dag gaan we dieper in op alternatieve carrièreopties. We zijn deze dag te gast in Nijmegen.  

Het betreft een gesloten bijeenkomst en is enkel toegankelijk voor deelnemers uit het PhD Curriculum.

Postdoc Curriculum

5 okt. 2021

Het Postdoc Curriculum is bedoeld voor klinisch onderzoekers (zowel medisch als paramedisch) met een PhD die actief zijn op het gebied van de kinder-gezondheidszorg en de ambitie hebben om hun eigen onderzoekslijn op te zetten en onderzoeksleiders te worden.

Blijf op de hoogte

Laat je email adres achter voor updates van TULIPS