Ben jij klinisch wetenschapper met onderzoeksambities in Child Health?

image

Dan is het TULIPS Postdoc Curriculum echt iets voor jou. In twee jaar tijd ontwikkel jij jouw professionele competenties en onderzoeksvaardigheden om de (inter)nationale top te halen. Dan kun je écht iets betekenen voor de zorg voor kwetsbare kinderen. Bovendien vergroot je je netwerk en ervaar je hoe waardevol de steun is van collega-onderzoekers en ervaren mentoren.


Wat is het TULIPS Postdoc Curriculum?
Wij bieden jou en ongeveer tien andere postdoctorale klinisch wetenschappers een tweejarig leertraject om je op te leiden en te coachen tot excellente en multidisciplinaire wetenschapper in Child Health.

 

"Het tulips curriculum geeft je de belangrijke skills om je voor te bereiden om een onafhankelijke onderzoekslijn op te starten en een fantastisch netwerk van clinician scientists ter ondersteuning."

 


Wat ga je doen?
Het programma bestaat o.a. uit: 
• start- en eindweekend;
• workshops van experts;
• deelname aan het TULIPS Grant Writing en Presenting Weekend; 
• groepsintervisie; 
• coachingsessies;
• CCHCSP 2022 symposium in Canada (zusterorganisatie; vliegtickets niet inbegrepen).


Startweekend op 27 en 28 november!
De eerste workshop tijdens het startweekend zal worden gecombineerd met een ééndaagse teambuilding activiteit. Het is verplicht om aan dit weekend deel te nemen. Dit weekend zal plaatsvinden in Utrecht van vrijdag 27 tot en met zaterdag 28 november. 


Voor wie?
Het TULIPS Postdoc Curriculum staat open voor medische en paramedische klinisch wetenschappers met een PhD die actief zijn in ‘Child Health’. Je kunt solliciteren tot drie jaar na het behalen van je PhD. Deze drie jaar kunnen worden uitgebreid naar maximaal acht jaar als je klinische training hebt gedaan na het behalen van je PhD.

 

“De groepsintervisies zijn enorm waardevol. Door gebruik van metaforen, een portie gezonde humor, directheid en oprechtheid weten de begeleiders direct bij de kern van het dilemma te komen.”


Wat zijn de kosten?
De kosten van dit goedgevulde leertraject zijn €2000 voor twee jaar. In het verleden hebben onze deelnemers financiële ondersteuning gekregen van hun afdeling, persoonlijke budgetten en/of grants.


Hoe meld je je aan?
Stuur vóór 14 september 2020 de volgende documenten in het Engels via wetransfer of e-mail naar info@tulipsforchildhealth.nl:
• Je cv van maximaal twee pagina’s, inclusief opleiding, posities, aanvullende activiteiten, publicatielijst, en andere relevante onderwerpen zoals grants, awards en buitenland activiteiten.
• Je motivatiebrief van maximaal twee pagina’s waar je uitlegt wie je bent, wat je doet, de relevantie van je huidige onderzoeksonderwerp, je doelen voor de toekomst, en hoe je denkt dat TULIPS je kan helpen bij je verdere ontwikkeling als wetenschappelijk onderzoeker.
• Een aanbevelingsbrief ondertekend door het hoofd van jouw afdeling, waarin hij/zij steun betuigt voor jouw deelname aan het TULIPS Postdoc Curriculum. Deze aanbevelingsbrief moet geschreven zijn door jouw directe leidinggevende en maakt duidelijk wat jouw specifieke (meetbare) kwaliteiten zijn, en de reden waarom ons curriculum van waarde voor jou zal zijn.
• Een kort filmpje (maximaal twee minuten) waarin je jezelf voorstelt en vertelt over jouw professionele ambities, je hobby’s en je dagelijks leven.


Hoe ziet de beoordelingsprocedure eruit?
Een onafhankelijke selectiecommissie bestaande uit senior klinische wetenschappers werkzaam in de kindergeneeskunde in binnen- en buitenland beoordeelt alle aanmeldingen. Uiterlijk eind oktober 2020 informeren we je over de uitslag en je deelname. 


Succes met jouw aanmelding en wellicht tot ziens!


Let op: deadline aanleveren documenten is 14 september 2020

 

"Een 2-jarige leerlijn uitgestippeld vanuit mijn missie om de brug tussen kliniek en onderzoek te verankeren."

Ander nieuws

Winnaar Auxilium & Caritas award

Josephine van de Maat is verkozen tot winnaar van de Auxilium & Caritas Award 2023 met haar aanvraag voor het project ‘RISE-DIRECT', met als doel het verbeteren van het diagnostische traject van kinderen met luchtweginfecties om behandelbeslissingen te optimaliseren.

NVK Prijs voor de Jonge Onderzoeker: de 5 genomineerden

Het TULIPS-NVK Wetenschapssymposium biedt een podium aan 5 jonge talentvolle onderzoekers binnen de kindergeneeskunde. De onderzoekers zullen tijdens het NVK-congres op 16 juni in korte presentaties de belangrijkste en meest interessante bevindingen van hun onderzoek presenteren.

Blijf op de hoogte

Laat je email adres achter voor updates van TULIPS