image1 17

2006

In november 2006 wordt een eerste rapport opgesteld met korte en lange termijn doelen voor het initiatief 'Training Upcoming Leaders In Paediatrics' (TULIP). Betrokkenen van het eerste uur zijn Annemarie van Rossum, Maroeska te Loo en Louis Bont. Het idee van TULIP is gebaseerd op het Canadese CCHCSP programma van Norm Rosenblum, met Memorandum of Understanding over samenwerking.

2007

In 2007 wordt vanuit TULIP het initiatief genomen om de eerste Jonge Onderzoekersdag te organiseren in Utrecht, de organisatie staat onder leiding van Prof. Henriette Delemarre.
De eerste workshop staat in het teken van “Career as Clinician Scientist” en wordt gegeven door Hans Clevers, Bob Bortolossi en Karin Fijnvandraat. 
Intussen is een groep onderzoekers in Rotterdam ook begonnen met het organiseren van workshops. De zogenaamde 'lokale TULIP-activiteiten'. 

 

 

2008

De visie en missie van TULIP worden vastgesteld. In dit jaar wordt TULIP ook TULIPS: Training Upcoming Leaders in Paediatrics and Science.

image3 20

2009

Het eerste TULIPS Weekend met als thema “Grant Writing” wordt georganiseerd (met Richard Keijzer en Dick Tibboel)

Het eerste officiële bestuur van TULIPS wordt gevormd door kinderartsen Annemarie van Rossum, Maroeska te Loo en Louis Bont.

image4 22

2009

TULIPS valt onder NVK en krijgt een nieuw logo.

image5 24

2011

Eerste PhD Curriculum van start met de daarbij behorende eerste Curriculum Workshop (door Rob Pieters)

2011

TULIPS bestuur neemt deel aan de Redactie NVK Tijdschrift Kinderarts & Wetenschap (Edward Nieuwenhuis)

2012

Het eerste Post-doc Curriculum begint, met de daarbij behorende eerste Curriculum Workshop (door Berent Prakken en Henkjan Verkade)

image8 30

2014

Bestuursoverdracht. Het TULIPS stokje wordt overgedragen aan een nieuw vierkoppig bestuur: Kinderartsen Sinno Simons, Sabine Fuchs en Stefanie Henriet en kinderpsycholoog Lotte Haverman. Zij zullen de multidisciplinaire aanpak van TULIPS verder gaan vormgeven.

2014

TULIPS wordt een onafhankelijke Stichting met als partners de academische ziekenhuizen en de NVK.

2017

Bestuurslid Stefanie Henriet neemt afscheid en nieuw bestuurslid Lilly Verhagen treedt toe tot het bestuur.

2017 11 25 PHOTO 00000090

2017

Louis Bont ontvangt de Henriette Delemarre TULIPS award voor zijn jarenlange betrokkenheid bij TULIPS. Louis benadrukt in zijn dankwoord dat TULIPS werd en wordt mogelijk gemaakt door velen en draagt de award ook op aan zijn medebestuursleden Annemarie van Rossum en Maroeska te Loo. Tevens memoreert hij de rol van Henriette Delemarre in de begindagen van TULIPS.

120619dc 1c29 42ef bc0b 63d568f6d402

2018

Oud-curriculum deelnemer en Kinderarts in opleiding Jop Jans treedt toe tot het bestuur als penningmeester.

2019

Op vrijdag 17 mei vond de officiële bestuursoverdracht plaats. Na ruim 5 jaar namen Sinno Simons, Sabine Fuchs en Lotte Haverman afscheid en droegen zij het stokje over aan hun opvolgers. Uit handen van voorzitter Lilly Verhagen ontvingen zij de Henriette Delemarre - TULIPS award. Een bijzonder bronzen beeld gemaakt door kinderarts en beeldhouwer Nico Hartwig.

 

Blijf op de hoogte

Laat je email adres achter voor updates van TULIPS